Zhodnocení strategie vstupu českých firem na trh Velké Británie v době přípravy Brexitu - Grätz, Richard; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit strategii, kterou volí české firmy z automobilového průmyslu při vstupu na trh Velké Británie v době přípravy Brexitu. Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je stručně charakterizována ekonomická situace cílové země. Dále se teoretická část diplomové práce zaměřuje na analýzu cílového odvětví, tedy automobilového průmyslu ve Velké Británii. V praktické části je analyzována strategie českých firem při vstupu na tento trh. Analýza byla provedena pomocí informací získaných na stáži při Czechtrade v Londýně a z dotazníkového šetření. Dotazník cílí na firmy podnikající v automobilovém průmyslu na území České republiky. Dotazník byl zaslán na databázi kontaktů agentury Czechtrade v Londýně. Výsledky dotazníku jsou následně porovnány s postupem firmy Vam system, které se vstup na britský trh podařil. Na závěr práce jsou uvedena doporučení pro společnosti, které usilují o navázání takového partnerství.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses