Význam a fungování strukturálních fondů EU v regionu Broumovska - Vašák, Vojtěch (2019)
Cílem této práce je komplexně zhodnotit aplikaci, fungování a efektivitu kohezní politiky EU uskutečňovanou v ČR prostřednictvím evropských strukturálních a investičních fondů, a to konkrétně v mikroregionu Broumovsko. Tohoto cíle se práce snaží dosáhnout kritickým zhodnocením národního nastavení kohezní politiky v posledních dvou programovacích obdobích, z čehož by měly vzejít hlavní hypotézy. Ty jsou pak následně ověřovány na příkladu čerpání ve zmíněném regionu, a to pomocí komplexního výzkumu realizovaných projektů a zkušeností místních aktérů.