Internet věcí a jeho využití v rámci automatizace budov - Kratochvíl, Pavel; Böhmová, Lucie; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se věnuje problematice internetu věcí se zaměřením na automatizaci v budovách a problematiku řeší na příkladu rodinného domu. Cílem diplomové práce je analýza možností pro uplatnění internetu věcí pro konkrétní rodinný dům, včetně porovnání a vyhodnocení variant a výběru optimální varianty. Úvodní část popisuje historii internetu a internetu věcí, význam jeho využití v budovách. V druhé teoretické části se práce zabývá systémy automatizace budov a popisuje možnosti automatizace v rodinných domech. Třetí teoretická část popisuje oblasti, které souvisejí s internetem věcí a automatizací v budovách, a které podporují jejich použití, včetně síťových komunikačních technologií. V praktické části jsou analyzovány možnosti uplatnění internetu věcí a automatizace na příkladu konkrétního rodinného domu. Pro rodinný dům je řešena varianta modernizace (zlepšení) stávajícího stavu použitím zařízení, která umožňují připojení k internetu, vzdálené ovládání a monitorování. Dále jsou posuzovány varianty s použitím konkrétního řídicího systému, u kterého je možné integrovat jednotlivé prvky v rámci daného řídicího systému. Je provedeno posouzení a vyhodnocení variant. V závěrečné části jsou shrnuty konkrétní závěry a doporučení pro posuzovaný rodinný dům.
Vedoucí práce: Lucie Böhmová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses