Měla by být zavedena společná hospodářská politika v rámci EU? - Kovář, Jan; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zabývá problematikou společné hospodářské politiky v rámci Evropské Unie. Cílem této práce je skrze zhodnocení celkového vývoje rozhodnout, je-li směřování ke společné hospodářské politice vhodným řešením současných a budoucích problémů.Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly. V první části je definována samotná hospodářská politika a jak do ní zasahuje Evropská Unie. Druhá kapitola se zaměřuje na historický vývoj Evropské měnové a hospodářské unie, představuje relevantní Evropská společenství a iniciativy a jejich dopad. Třetí kapitola se věnuje současné situaci, tedy aktuálnímu systému koordinace hospodářských politik a jeho možnou budoucností. Jsou zde popsány dnes existující nástroje, pomocí kterých se EU může přiblížit skutečné hospodářské unii a je zhodnocena jejich efektivita.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses