Bezpečnostní rizika internetu věcí v chytrých domácnostech - Hanuš, Jakub (2019)
Tato diplomová práce se zabývá bezpečností Internetu věcí v chytrých domácnostech. Hlavním cílem je návrh nástroje pro řízení bezpečnosti IoT v domácím prostředí. Teoretická část práce analyzuje důvody stále rostoucí popularity chytrých domácností jako jedné z domén Internetu věcí. Následně se zaměřuje na kybernetickou bezpečnosti a zkoumá důvody nízké úrovně zabezpečení chytrých zařízení.V praktické části práce jsou zkoumány tři přístupy k řešení chytré domácnosti z pohledu jejich zabezpečení: open‑source řešení, řešení pomocí hubů podporujících automatizaci a komplexní řešení nabízené na míru. Výstupem práce je nástroj pro řízení IoT v chytrých domácnostech vycházející z metodiky COBIT 2019.