Proximity marketing - Ščerbej, Valentyna; Kubálek, Tomáš, 1963-; Kubálková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou proximity marketingu, jakožto novodobého trendu v marketingové komunikaci, který v České republice zatím není zdaleka tak známý a rozšířený jako v zahraničí. Obzvláště v dnešní době, kdy se spotřebitelé stávají imunní vůči klasickým formám marketingových komunikací, se stále více obchodníků pokouší zákazníky oslovit efektivním a nevšedním způsobem. Jednou z nadějných marketingových taktik se v tomto smyslu jeví právě proximity marketing, který je součástí mobilního marketingu a cílí na zákazníka vysoce personalizovaným a relevantním obsahem na základě jeho aktuální polohy. Komunikace se zákazníkem probíhá prostřednictvím bezdrátových technologií, jejichž charakteristikou a přínosy se zabývá teoretická část práce. Nejvíce pozornosti je však věnováno technologii Beacon. Cílem bakalářské práce je posoudit povědomí o proximity technologiích a jejich využívání českými obchodníky a spotřebiteli, a také zhodnotit přístup obchodníků a spotřebitelů k službám proximity marketingu. Sběr potřebných dat byl realizován pomocí dotazníkového šetření a polostrukturovaného rozhovoru. Na základě teoretických znalostí a analýzy sebraných dat je zkoumáno, zdali by mohl být proximity marketing i v českém maloobchodním prostředí úspěšný. V závěru práce je doporučen vhodný přístup k této strategii a k výzvám, které přináší.
Vedoucí práce: Tomáš Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses