Úspěšnost opatření na zmírnění dopadů finanční krize ve Velké Británii - Jeřábková, Dominika; Hnát, Pavel, 1981-; Gorčák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá dopady finanční krize z roku 2007 ve Velké Británii, následně použitými fiskálními a monetárními opatřeními a jejich úspěšností. Cílem bakalářské práce je zhodnotit jejich provázanost s následným vývojem ve vybraných sektorech ekonomiky dané země. Práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly. Jelikož dopady ve finančním sektoru podstatně ovlivňovaly celý další průběh, věnuje se mu celá první kapitola. Druhá kapitola se zaměřuje na situaci v reálné ekonomice. Kapitola zkoumá a analyzuje dopady opatření na trh s bydlením, na skupinu mladých nezaměstnaných osob bez vyššího vzdělání a na exportu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses