Francouzský pracovní trh a nezaměstnanost - Sova, Ondřej; Hnát, Pavel, 1981-; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zaměřuje na fungování a specifika francouzského trhu práce. Francie dlouhodobě trpí vysokou nezaměstnaností a tamní pracovní trh vykazuje vysoký stupeň institucionálních omezení. Tato práce vysvětluje strukturu tamního pracovního trhu a identifikuje původ, dopady a řešení jeho dvou hlavních problémů: vysoké minimální mzdy a duality trhu práce. Jako teoretický podklad využívám jak rovnovážné modely v podmínkách klasického trhu práce, tak moderní nerovnovážný model insider – outsider. Poslední kapitola je pak věnována opatření současné vlády prezidenta Emmanuela Macrona, které se těchto problémů týkají. Právě tato závěrečná případová studie má sloužit jako odpověď na hlavní otázku práce: jsou reformy stávající vlády prezidenta Macrona správně nastaveny a mají potenciál vyřešit hlavní problémy francouzského pracovního trhu?
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses