Analýza CSR aktivít v bankovom sektore : prípad Raiffeisenbanky - Luteránová, Tereza; Müller, Karel B., 1972-; Bobková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je analyzovať stratégiu a implementáciu CSR aktivít v Raiffeisenbank, kriticky zhodnotiť jej úspešnosť prostredníctvom vypracovania SWOT analýzy a navrhnúť vylepšenú CSR stratégiu. Diplomová práca pozostáva z troch častí. Prvá časť obsahuje vysvetlenie dôležitých pojmov použitých v diplomovej práci a čitateľ je oboznámený s teoretickými poznatkami o základoch CSR, stakeholderoch, implementácii, analýze CSR a spôsoboch merania. V druhej časti je predstavená skupina Raiffeisen Bank International a jej sieťová banka Raiffeisenbank, na ktorej CSR stratégiu je táto práca zameraná. Čitateľ je oboznámený s históriou a súčasným postavením skupiny, jej etickým kódexom a ekonomickým, ekologickým a sociálnym pilierom CSR Raiffeisenbank. Tretia časť je založená na teoretických znalostiach, a tieto znalosti sa vzťahujú na konkrétnu situáciu v banke. Pozostáva z vnútornej analýzy CSR stratégie Raiffeisenbank a analýzy jej vonkajšieho prostredia, na ktoré je následne aplikovaná SWOT analýza, ktorej cieľom je identifikovať úspešnosť súčasnej CSR stratégie, jej silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby. V závere je vypracovaný návrh novej a v niektorých oblastiach efektívnejšej CSR stratégie.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses