Vědecká diplomacie : případová studie - Surina, Ruslana (2019)
Předmětem diplomové práce je ruská arktická politika a role vědecké diplomacie Ruské federace v Arktidě. Práce hledá odpověď na otázku, jaké jsou skutečné zájmy vědecké diplomacie Ruské federace v Arktidě a jakým způsobem se liší prezentace těchto zájmů na vnitrostátní a mezinárodní úrovni. V dané diplomové práci se autorka pokouší v ruské politice hledat rysy základního výzkumu, aplikovaného výzkumu a ekonomického zájmu a analyzovat ruskou vědeckou diplomacii z pohledu jejího třetího aspektu jako vědy pro diplomacii.