Vědecká diplomacie : případová studie - Surina, Ruslana; Machoň, Miloslav, 1988-; Lobastova, Svetlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Předmětem diplomové práce je ruská arktická politika a role vědecké diplomacie Ruské federace v Arktidě. Práce hledá odpověď na otázku, jaké jsou skutečné zájmy vědecké diplomacie Ruské federace v Arktidě a jakým způsobem se liší prezentace těchto zájmů na vnitrostátní a mezinárodní úrovni. V dané diplomové práci se autorka pokouší v ruské politice hledat rysy základního výzkumu, aplikovaného výzkumu a ekonomického zájmu a analyzovat ruskou vědeckou diplomacii z pohledu jejího třetího aspektu jako vědy pro diplomacii.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses