CSR aktivity společnosti Unilever a jejich dopad na společnost - Sumegová, Tamara; Matysová, Kamila; Svienty, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá CSR aktivitami nadnárodních korporací, kdy se detailněji zaměřuje na společnost Unilever. Cílem práce je teoreticky zanalyzovat koncept společenské odpovědnosti, popsat konkrétní CSR aktivitu značky Domestos, prostřednictvím kvantitativního výzkumu zjistit, jaké je povědomí o této CSR aktivitě mezi českými spotřebiteli. Dále pak na základě poznatků navrhnout doporučení pro vylepšení této CSR aktivity. Diplomová práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola se věnuje charakteristice společenské odpovědnosti firem. Druhá kapitola je věnována Cílům udržitelného rozvoje OSN, na jejichž základě mnoho podniků vytváří své sociálně odpovědné strategie. V třetí kapitole je představena společnost Unilever a její CSR aktivity. Čtvrtá kapitola navazuje na tu třetí a zabývá se CSR aktivitou značky Domestos na území České a Slovenské republiky. Poslední kapitola obsahuje vlastní výzkum, testování předem stanovené hypotézy, následné zhodnocení výsledků a vlastní doporučení.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses