Zhodnocení rozvoje kariéry a programu kariérního poradenství ve vybrané mezinárodní společnosti - Čípová, Tereza; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Dobeš, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématem kariéry a kariérního poradenství. Jejím cílem je zanalyzovat program kariérního poradenství ve vybrané mezinárodní společnosti a podat návrhy na jeho zlepšení. V rámci něj bylo definováno i několik výzkumných otázek, které mají pomoci tento cíl naplnit. Práce obsahuje dvě teoretické kapitoly a dále jednu praktickou. První kapitola se zabývá tématem kariéry, vývoje jejího pojetí, jejími typy a také etapami jejího vývoje z pohledu jedince. V závěru kapitoly jsou pak popsány metody rozvoje zaměstnanců z pohledu firmy. Druhá kapitola se věnuje kariérnímu poradenství a jeho procesu, společně s nastíněním historického vývoje této služby, provázaného se vznikem teoretických východisek. Třetí kapitola poskytuje pohled na program kariérního poradenství v praxi, a to prostřednictvím kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Získaná data jsou následně vyhodnocena, porovnána s teoretickými východisky a na závěr jsou poskytnuta doporučení s cílem zlepšit fungování tohoto programu.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses