Vnímání značky Vichy mladými spotřebiteli - Kaprálová, Tereza (2019)
Cílem této diplomové práce je analyzovat vnímání značky Vichy mladými českými spotřebitelkami. Práce rovněž porovnává vnímání Vichy a konkurenčních dermokosmetických značek. Jako zdroj pro zhodnocení vnímání značky Vichy využívá práce vlastního dotazníkového výzkumu autorky a následné focus group. Na základě zjištění postojů a preferencí je vytvořeno doporučení pro značku, které obsahuje rady, na co by měl být kladen větší důraz a co by mělo být změněno. Teoretická část je zaměřena na teorii značky a jejího řízení. Popisuje také výzkum vnímání značky. Celá kapitola práce je věnována firmě L'oréal, představení divize aktivní kosmetiky a značky Vichy a jejích konkurentů.