Založení cestovní agentury KamTam s.r.o. - Mojžíšová, Kristýna; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je porovnat podnikatelský plán založení cestovní agentury KamTam s.r.o. s reálnou realizací podnikání od roku 2017 do roku 2019. Cílem je tedy upozornit na rozdíly mezi plánem a realitou a poukázat na ně v diplomové práci. Celá práce je členěna na dvě části, na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se skládá ze dvou kapitol. U obou částí byla použita rešerše odborné literatury. První kapitola vymezuje podnikatelský plán a jeho části, také se zabývá důvody, proč před podnikáním podnikatelský plán vypracovat. Následující kapitola definuje terminologii související s podnikáním s cestovními kanceláři a agenturami. Praktická část je také členěna na dvě části. Nejprve je vypracován podnikatelský plán, který obsahuje PEST analýzu, analýzu konkurence, SWOT analýzu a finanční plán od roku 2017 do roku 2018. V poslední části je pak popisováno, jak společnost reálně fungovala během 2,5 let na trhu. Během podnikání bylo zjištěno, že kvůli nedostatku financí v začátku a vysoké míře konkurence není možné v podnikání pokračovat nadále. Součástí této kapitoly jsou také důvody, proč se nakonec jednatelky rozhodly společnost přepsat na třetí osobu.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses