Venkovský cestovní ruch v turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko - Klíma, Adam (2019)
Tématem této diplomové práce je problematika venkovského cestovního ruchu v turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko. Hlavním cílem práce je analyzovat jednotlivé vybrané formy venkovského cestovního ruchu ve sledované turistické oblasti s využitím metod pozorovaní a SWOT analýzy. Mezi vybrané formy venkovského cestovního ruchu patří ekoturistika, cykloturistika, agroturistika, hipoturistika a lovecký cestovní ruch. Na základě provedené komplexní SWOT analýzy z práce vyplývají doporučení, která by mohla přispět k dalšímu rozvoji venkovského cestovního ruchu ve sledované oblasti.