Obchodování mezi Evropou a Čínou na příkladu vybrané firmy - Šuranský, Jakub; Hinčica, Vít; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je zjistit optimální způsob dopravy zboží na trase Čína - Česká republika na základě reálných obchodních případů společnosti se smyšleným názvem "ABC" při zohlednění velikosti objednávky. V prvních kapitolách práce bude teoreticky představen obchod a mezinárodní obchod obecně společně s dodacími podmínkami INCOTERMS 2010 a ekonomickými i obecnými informacemi o Čínské lidové republice. Od šesté kapitoly dále se práce věnuje historii vzniku společnosti ABC až po současnou obchodní politiku a budoucí vize o rozvoji. V posledních čtyřech kapitolách je podrobně analyzována letecká, vlaková a lodní doprava z pohledu finančních a časových nákladů na čtyřech uskutečněných objednávkách pro společnost ABC. V závěru se čtenář dozví, která doprava byla při kombinaci časových a finančních nákladů nejvýhodnější a jaká je do budoucna doporučená velikost objednávky.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses