Supply Chain Management v mezinárodním obchodě s květinami - Vozábová, Aneta; Cimler, Petr, 1956-; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se zabývá specifiky Supply Chain Managementu v mezinárodním obchodě s řezanými květinami. Cílem práce je komplexní shrnutí procesů mezinárodního logistického řetězce s květinami na základě využití dat o objemech a regionálním rozdělení mezinárodního obchodu s květinami a zároveň popsání náročnosti přepravy květin pod kontrolovanou teplotou. Dílčím cílem práce je vymezení činností jednotlivých článků Supply Chain Managementu a stanovení náplně práce od pěstitele až po konečného zákazníka. Práce se také zabývá technickou náročností procesů chlazení, balení, skladování a manipulace. Zároveň jsou v práci uvedeny využívané druhy dopravy a jejich porovnání z hlediska vlivu na kvalitu přepravovaných květin.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses