Využití ilustrace v propagační grafice s aplikací na festival japonské popkultury Animefest - Wernerová, Eliška (2019)
Bakalářská práce se věnuje propojení propagační grafiky a ilustrace. Cílem práce je informovat o postupech vytváření propagační grafiky za užití ilustrace jako jejího hlavního elementu a zároveň představit netradiční přístup užívaný v japonském grafickém designu.Teoretická část má za úkol shrnout co nejvíce relevantních informací dále využívaných v části praktické. Krom vymezení základních pojmů se zabývá funkcí a použitím vizuálního stylu a charakteristikou navigační grafiky. Dále se tato část zabývá srovnáním japonské a západní propagační grafiky a poslední kapitola je věnována postupu při tvorbě komerční ilustrace.Následuje praktická část, která již řeší aplikaci získaných informací na konkrétní projekt, kterým je propagační grafika pro tématickou sekci Artist Alley na festivalu Animefest. Je zde popsán celý postup práce od analýzy zadání a rešerše až po dokončení návrhu a přípravy k tisku. Poslední kapitola se zabývá zhodnocením přínosu tohoto projektu pro samotný festival.