Zamestnanosť v cestovnom ruchu v Španielsku - Soroková, Tatiana; Žufan, Jan; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práca sa zameriava na zamestnanosť týkajúcu sa cestovného ruchu v Španielsku. Cieľom práce bolo na základe štatistických dát zanalyzovať vývoj zamestnanosti v cestovnom ruchu v Španielsku a porovnať vývoj zamestnanosti cestovného ruchu dvoch autonómnych spoločenstiev Španielska – Katalánsko a Madrid. Práca oboznamuje čitateľa aj s vysokou mierou nezamestnanosti, ktorej táto zem čelí a ktorá je úzko spojená s pracovnou politikou a formami zamestnávania. Bolo zistené, že význam cestovného ruchu v súvislosti s poskytovaním práce neupadá, nakoľko sa zamestnanosť v cestovnom ruchu v Španielsku stále zvyšuje. Čo sa týka autonómnych spoločenstiev, zamestnanosť v cestovnom ruchu je v Katalánsku vyššia, no v porovnaní s návštevnosťou regiónov, má Madrid viac pracovníkov vzhľadom na počet prichádzajúcich turistov. Španielsko naďalej patrí medzi krajiny s najvyššou mierou nezamestnanosti a s najvyšším počtom zmlúv na dobu určitú v Európskej únii.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses