Systém sociálního zabezpečení ČR a vybrané severské země - Eremiášová, Pavla (2019)
Bakalářská práce na téma "Systém sociálního zabezpečení ČR a vybrané severské zeme" se zabývá charakteristikou systémů sociálního zabezpečení dvou evropských zemí, a to konkrétně České republiky a Dánska. Práce je rozdělena do dvou kapitol, kde v první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy a dále je popsáno fungování systému sociálního zabezpečení v České republice. Druhá kapitola se zabývá přiblížením dánského systému sociálního zabezpečení, který je následně porovnán se systémem českým.