Analýza marketingových potřeb malé rodinné firmy ve strojírenství - Pešková, Barbora (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingových potřeb malé rodinné firmy ve strojírenství Pešek Machinery. Jejím cílem je analyzovat vnější komunikační potřeby podniku a na základě získaných poznatků navrhnout strategii marketingové komunikace. Je zkoumáno, jakým způsobem lze komunikovat značku a novou produktovou řadu podniku vůči B2B klientům tak, aby došlo k rozšíření portfolia o další významné a stabilní zákazníky a komunikace byla efektivní. Práce by měla sloužit nejenom k nastavení dlouhodobé komunikace společnosti, ale i jako návod pro ostatní firmy podobného typu.Pro úvod do tématu jsou v teoretické části vysvětleny základní pojmy týkající se marketingu se zaměřením na komunikaci. Dále jsou vysvětleny specifika komunikace na B2B trhu a metody marketingového výzkumu, které byly v této práci použity pro sběr dat.Komunikační potřeby podniku jsou zjištěny z analýzy firmy metodou 5C a polostrukturovaných rozhovorů se stakeholdery. Z výzkumu tedy vyplývají data potřebná pro tvorbu strategie, jako přesná charakteristika cílové skupiny, její problém a způsob, jakým ho forma dokáže řešit. Díky tomu je možné sestavit hlavní marketingové sdělení, o které se celá strategie opírá.Ověření správného nastavení strategie je provedeno formou odborného posudku majitele firmy. Vzniklé návrhy budou ve firmě aplikovány i v praxi, postupně se zpracují samostatné strategie pro jednotlivé složky komunikačního mixu a tato práce tak poslouží jako návod k vypracování konkrétních plánů.