Výběr ERP pro zvolený podnik pomoci vícekriteriální a komparační analýzy - Semianiaka, Yauheni (2019)
Diplomová práce zabývá se otázkou výběru vhodného ERP systému pro malou společnost, která se zabývá servisem aut. V teoretické časti jsou popsané pojmy tykající se podnikových informačních systému a metod vícekriteriální analýzy, která se aplikuje v praktické časti. Dále v praktické časti je popsána společnost včetně procesů a organizační struktury a také její aktuální stav IT.Hlavním cílem práce je výběr a doporučení vhodného ERP řešeni pro firmu, přičemž hrubý výběr bude prováděn pomoci vícekriteriální analýzy a následný jemný výběr pomoci komparační analýzy pro srovnání dvou nejlepších variant. Následně výsledky, tj. výstup diplomové práce, budou předloženy odpovědným osobám v podniku k posouzeni pro rozhodnutí o volbě systému.