Inovace opor kurzu Řízení podnikové informatiky - Tělecká, Tereza (2019)
Tato práce se zabývá analýzou současných trendů v řízení podnikové informatiky a na základě výsledků analýzy jsou aktualizovány studijní opory distančního kurzu Řízení podnikové informatiky vyučovaného na Vysoké škole ekonomické v Praze. V práci jsou rozebrány aktuální trendy v oblasti technologií a podnikové informatiky. Na základě analýzy současných opor a kvalitativního výzkumu jsou navrženy nové studijní opory z hlediska obsahu předmětu a formy výuky. Mezi navrženými změnami jsou zavedení bonusových kvízů, využití případových studií a další. Tyto změny jsou reflektovány ve způsobu a kritériích hodnocení kurzu. Na základě návrhů jsou vypracovány tři přednáškové prezentace a podklady pro aktualizaci současných opor. Všechny navrhované změny mohou být v upravené verzi použity také pro prezenční studium. Na závěr je zváženo využití vzdělávání 4.0 v rámci předmětu.