Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v IT společnosti - Vaněčková, Lucie (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Hlavním cílem práce je analýza současného systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v konkrétní IT společnosti. Pro naplnění cíle jsou využity kvalitativní i kvantitativní metody. Jedná se o polostrukturované rozhovory, analýzu interních materiálů, celopodnikové dotazníkové šetření, srovnání teorie s praxí a syntézu. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány základní pojmy související s problematikou vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Praktická část je aplikována na IT společnost a zabývá se analýzou jejího současného systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Přínosem práce je navržení doporučení vedoucích ke zlepšení současného systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v uvedené IT společnosti a vytvoření zjednodušeného kompetenčního modelu pro všechny pracovní oblasti, které jsou ve společnosti zastoupeny.