Podmínky podnikání v ČR ve srovnání s EU - Yumatova, Marina; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou podmínek podnikání v České republice a v Evropské unii. Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnotit stav současného podnikatelského prostředí v České republice a porovnat ho s jinými zeměmi Evropské unie. Dalším úkolem je identifikovat hlavní překážky rozvoje českého podnikání a navrhnout opatření vedoucí k jejich odstranění. V teoretické části je pozornost věnována důležitým základním pojmům, vývoji podnikání, postupu založení podniku, daňovému systému, podpoře podnikání a pracovnímu trhu jak v České republice, tak i v jiných zemích Evropské unie. V praktické části pro porovnání českého podnikatelského prostředí se zeměmi Evropské unie jsou použity indexy mezinárodních organizací a výsledky dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses