Zavádění bezpečnostní politiky ve firmě - Janáček, Petr; Čermák, Igor; Čelikovská, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce popisuje a zavádí bezpečnostní politiku v konkrétní společnosti podle norem rodiny ISO/IEC 27000. První teoretická část obsahuje rešerši relevantních odborných zdrojů, popis opatření a postupy zavádění bezpečnostní politiky dle zmíněných norem. V této části jsou popsány i aktuální trendy v bezpečnosti informací. Druhá část se zaměřuje na zjištění aktuálního stavu bezpečnosti informací společnosti pomocí GAP analýzy a postupů popsaných v první části práce. Poslední část vyhodnocuje provedené analýzy bezpečnosti informací, poté dle těchto výsledků navrhuje řešení pro zlepšení situace ve společnosti a nakonec do společnosti zavádí konkrétní řešení pro bezpečnostní politiku. Práce tak může sloužit jako návod pro podobné společnosti, které chtějí co nejefektivněji zlepšit bezpečnostní politiku.
Vedoucí práce: Igor Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses