Postavení zemí Střední Ameriky na trhu s kávou - Jakeš, Tomáš; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se soustředí na postavení zemí Střední Ameriky na světovém trhu s kávou. Práce je rozdělena do tří kapitol. První se zabývá kávou jako obchodní komoditou. Popisuje druhy kávy, jak probíhá sklizeň, následné zpracování, balení a transport. Kapitola končí rozborem způsobů obchodování s kávou. Ve druhé kapitole je analyzován světový trh s kávou. Charakterizuje největší producenty, exportéry, spotřebitele, stejně tak vývoj cen kávy v posledních deseti letech. Zvláštní část této kapitoly je věnována Mezinárodní organizaci pro kávu. Třetí kapitola zkoumá samotné postavení zemí Střední Ameriky na světovém trhu s kávou. Zabývá se vývojem produkce kávy ve středoamerických zemích. Zjišťuje, jakou roli hraje dnes káva v jejich ekonomikách. V závěru zmiňuje problémy, kterým celý zdejší kávový průmysl musí čelit, a nakonec nastiňuje možná řešení.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses