Rozšíření writeback ve vizualizačním nástroji Tableau - Nguyen, Phuong Quang; Pour, Jan; Hušek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá použitím extension API pro vytvoření rozšíření writebackpro vizualizační Business intelligence nástroj Tableau. Rozšíření writeback umožní přímozapisovat data a ukládat do databáze. Hlavním cílem práce je vytvoření funkční demoverzea nalezení reálného využití pro rozšíření writeback pro vizualizační nástroj Tableau.Pro dosažení tohoto cíle pojednává práce v teoretické části o základech plánování,forecastu a reportech, představuje vizualizační nástroj Tableau a následně popisujefunkcionality extension API. Praktická část bude věnována vytvoření funkční demoverzea návodu, jak rozšíření zprovoznit, následně je popsán use case pro rozšíření. Hlavnímvýstupem diplomové práce je funkční interaktivní report, ve kterém bude možné datazapisovat a následně vyčíst. V závěrečné části bude práce shrnuta a nastíněny možnostia funkcionality, kterými se dá rozšíření v budoucnu vylepšit.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses