Vliv CSR na nákupní chování a brand image v kosmetickém průmyslu - Brožková, Kristýna; Procházková, Markéta; Walzelová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se věnuje problematice společenské odpovědnosti firem a jejího dopadu na brand image a nákupní chování v kosmetickém průmyslu. Cílovou skupinou této práce jsou ženy z generace millennials. Teoretická část této práce popisuje termín společenské odpovědnosti firem a jeho vývoj, stejně tak jako jeho vztah k brand image a nákupnímu chování. V rámci aplikační části této práce jsou představeny konkrétní příklady CSR aktivit a kampaní vybraných společností a značek v kosmetickém průmyslu. Dále je proveden kvalitativní výzkum v podobě částečně strukturovaných hloubkových rozhovorů s 10 respondentkami. Z těchto rozhovorů vyplývá rostoucí důležitost tématu společenské odpovědnosti a také angažovanost spotřebitelek v této oblasti. Na závěr je konstatován přímý vliv CSR na brand image a efekt na nákupní chování.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses