Simulace retence vody v přírodě - Reindl, Jan; Svatoš, Oleg; Šalamon, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je vytvoření interaktivního simulačního modelu retence vody v přírodě ve vztahu k topografickým údajům, rostoucí vegetaci a pěstovaným plodinám. Samotný projekt stojí na kombinaci dat získaných za pomocí geografických informačních systémů a vlastní aplikace naprogramované v simulačním prostředí NetLogo.Projekt je interaktivní a dovoluje v modelu vytvářet virtuální změny ve formě zasakovacích příkopů, uměle vytvořených hrází a cílené změně rostoucích rostlin a plodin. Tato data lze libovolně a nezávisle na sobě importovat a exportovat a průběh různých variací mezi sebou porovnávat. Projekt je koncipován jako nástroj pro zkoumání možností v rámci malých soukromých i veřejných projektů v přírodě na územích pod jeden kilometr čtvereční. V práci jsou také popsány přírodní procesy, které aplikace simuluje a obsahuje informace o využitých a dostupných nástrojích a zdrojích dat.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses