Základní předpisy o výkupu zemědělských výrobků na rok 1955 - Ventura, Václav (Státní zemědělské nakladatelství, 1955)
Úřední publikace z roku 1955, sestavená Ministerstvem výkupu, obsahuje základní právní předpisy a směrnice platné v daném roce pro výkup zemědělských výrobků v rámci plánovaného hospodářství v Československu.