Základní předpisy o výkupu zemědělských výrobků na rok 1955 - Ventura, Václav; Československo. Ministerstvo výkupu (Praha : Státní zemědělské nakladatelství, 1955)
Úřední publikace z roku 1955, sestavená Ministerstvem výkupu, obsahuje základní právní předpisy a směrnice platné v daném roce pro výkup zemědělských výrobků v rámci plánovaného hospodářství v Československu.
Keywords: zemědělství; zemědělské výrobky; nákup; socialistické hospodářství; Československo; výkup zemědělských výrobků; směrnice; právní předpisy; agriculture; agricultural products; purchasing; socialist economy; Czechoslovakia; by-laws; legal regulations