Vliv vztahu k řečníkovi na schopnost rozpoznání argumentačních faulů - Buyanov, Sergey (2020)
Cílem této práce je pomocí experimentu ověřit schopnost vybraných skupin (studenti VŠ, zaměstnaní lidé s VŠ a bez) rozpoznávat argumentační fauly českých a zahraničních autorit (politiků, vědců, veřejné známých osob) a zjistit, zda osobní vztah k řečníkovi má vliv na rozpoznání argumentačních faulů. Přínosem dané bakalářské práce je závěr o tom, jaký vliv má u vybraných skupin vztah k řečníkovi na schopnost rozpoznání argumentačních faulů. V prvním oddílu teoretické části jsou popsané základní typy argumentačních faulů a jejích charakterní rysy. Druhý oddíl teoretické části se věnuje vlivu autorit jako jednomu z faktorů ovlivňujících schopnost rozpoznání argumentačních faulů. Praktická část dané bakalářské práce se zabývá výzkumem, založeným na on-line dotazníkových šetřeních. Získaná data budou pak zpracované a vyhodnocené na základě popisné statistiky a následně porovnávané s výchozí předpoklady.