Finanční řízení rodinných firem - Florianová, Marie (2019)
Diplomová práce se zabývá finančním řízením rodinných firem v České republice. Práce je zaměřena na mikro, malé a střední rodinné firmy. Cílem je objasnit význam finančního řízení v tomto segmentu a na základě dotazníkového šetření zjistit, jakým způsobem se finanční řízení provádí a zda v této oblasti existují rozdíly mezi mikropodniky, malými a středními podniky. Pro naplnění cíle práce jsou na formulovány tři výzkumné otázky. První výzkumná otázka řeší oblast finančního plánování a rozhodování, druhá výzkumná otázka cílí na řízení pracovního kapitálu, poslední otázka zkoumá řízení investic. Dílčím cílem práce je zjistit, zda jsou mezi velikostními kategoriemi rodinných firem rozdíly ve finančním řízení. Vyslovené předpoklady o finančním řízení v jednotlivých kategoriích rodinných firem jsou statisticky testovány.