Tvorba rozvrhu pro výuku - Krzáková, Dieu Trang (2019)
Tvorbou rozvrhu se zabývá každá škola. Tato práce se zaměřuje na optimalizaci tvorby rozvrhu pro Katedru ekonometrie na Fakultě informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Pohlíží na tvorbu rozvrhu jako na přiřazovací problém, ve kterém dochází k přiřazení vyučujících a předmětů k předem daným učebnám a časům. Zároveň pracuje tato práce s více než jednou účelovou funkcí, které optimalizují rozvrh vzhledem k vyučujícím. Část práce je věnována návrhům, jak by se dal model vylepšit.