Ženy s dětmi na pracovním trhu v rámci regionu Přelouč - Chalupová, Hana (2019)
Cílem diplomové práce je analyzovat postavení žen s dětmi na trhu práce v přeloučském regionu a identifikovat silné a slabé stránky nabídky prorodinných opatření. Přínos práce spočívá v návrhu řešení, která by mohla zlepšit danou situaci. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část vymezuje základní pojmy tématu a zachycuje postavení žen v hlavních ekonomických ukazatelích. Druhá část analyzuje problematiku v daném regionu za pomoci analýzy sekundárních dat a vyhodnocení dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů. Pomocí těchto metod jsou ověřovány předem stanovené hypotézy. Závěr práce tvoří doporučení směrem k přeloučským zaměstnavatelům i zástupům města Přelouč.