Ženy s dětmi na pracovním trhu v rámci regionu Přelouč - Chalupová, Hana; Palíšková, Marcela, 1961-; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem diplomové práce je analyzovat postavení žen s dětmi na trhu práce v přeloučském regionu a identifikovat silné a slabé stránky nabídky prorodinných opatření. Přínos práce spočívá v návrhu řešení, která by mohla zlepšit danou situaci. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část vymezuje základní pojmy tématu a zachycuje postavení žen v hlavních ekonomických ukazatelích. Druhá část analyzuje problematiku v daném regionu za pomoci analýzy sekundárních dat a vyhodnocení dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů. Pomocí těchto metod jsou ověřovány předem stanovené hypotézy. Závěr práce tvoří doporučení směrem k přeloučským zaměstnavatelům i zástupům města Přelouč.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses