Trainee program v prostředí obchodního řetězce - aplikace konceptu mateřské společnosti - Šafková, Tereza (2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na trainee programy v podmínkách obchodního řetězce v transnacionální společnosti. Teoretická část je věnována pozici obchodního řetězce a absolventů na trhu práce a talent managementu. Praktická část je potom zaměřena na návrh trainee programu vytvořeného mateřskou společností a jeho aplikací na lokální podmínky v České republice. Koncept je posouzen na základě kulturních rozdílů dle Hofstedeho dimenzí a dvou dalších teorií. Požadavky jednotlivých generací byly zkoumány pomocí vlastního dotazníkového šetření. Kromě toho byla použita analýza konkurenční nabídky. Poznatky byly vyhodnoceny a byl vytvořen návrh programu. Hlavní doporučení je vytvoření kratší verze programu, která splňuje požadavky českého trhu práce.