Řešení problémů s databázemi ve velkých firmách - Kosprd, Michal (2019)
Tato práce je věnována řešení typických problémů s databázemi ve velkých firmách. Cílem práce je prozkoumat tyto problémy, identifikovat jejich možné příčiny a důsledky a navrhnout vhodná opatření. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části budou představeny neznámější typy databází a jejich vlastnosti. Dále budou představeny nejběžnější a zároveň nejzávažnější problémy, které se při práci s databázemi vyskytují. V praktické části pak bude představena názorná databáze, na které budou příkladně prezentovány problémy s databázemi z teoretické části.