Praní špinavých peněz - právní a ekonomické aspekty - Nguyen, My Suong (2019)
Bakalářská práce s názvem, Praní špinavých peněz – právní a ekonomické aspekty, se zejména zaměřuje na vysvětlení celého pracího procesu a vymezení základních pojmů, které vyplývají ze zákona proti praní špinavých peněz (AML zákona, Anti moneylaundering).Dále práce rozebírá vývoj mezinárodní a české právní úpravy, kde se podle české legislativy nejčastěji vychází ze zákona č. 253/2008 Sb., o některých opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu. Tato práce se orientuje především na finanční sektor, konkrétně na investiční společnosti, a proto budou v rámcitohoto druhu společnosti podrobně analyzovány opatření pro odhalování trestné činnosti praní a také budou rozebrány právní následky zaměstnanců při porušení interních AML předpisů.