Praní špinavých peněz - právní a ekonomické aspekty - Nguyen, My Suong; Moravec, Tomáš, 1983-; Kostelanský, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce s názvem, Praní špinavých peněz – právní a ekonomické aspekty, se zejména zaměřuje na vysvětlení celého pracího procesu a vymezení základních pojmů, které vyplývají ze zákona proti praní špinavých peněz (AML zákona, Anti moneylaundering).Dále práce rozebírá vývoj mezinárodní a české právní úpravy, kde se podle české legislativy nejčastěji vychází ze zákona č. 253/2008 Sb., o některých opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu. Tato práce se orientuje především na finanční sektor, konkrétně na investiční společnosti, a proto budou v rámcitohoto druhu společnosti podrobně analyzovány opatření pro odhalování trestné činnosti praní a také budou rozebrány právní následky zaměstnanců při porušení interních AML předpisů.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses