Uplatnění Průmyslu 4.0 ve vybrané společnosti a jeho vliv na trh práce - Honzejková, Petra; Kašparová, Eva, 1958-; Froňek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá především přínosy a riziky (omezeními) konceptu Průmysl 4.0 a jeho dopady na trh práce. Hlavním cílem je charakterizovat Průmysl 4.0 v České republice se zaměřením na dopad na trh práce s následným zhodnocením uplatnění Průmyslu 4.0 ve vybrané společnosti. Pro analýzu společnosti byly použity metody kvalitativního výzkumu – analýza dokumentů, hloubkový polostrukturovaný rozhovor a případová studie. Za pomocí těchto metod byly získány všechny potřebné informace, které byly následně zhodnoceny. Na základě zhodnocení bylo navrženo doporučení pro zanalyzovanou společnost. Z výzkumu vyplynulo, že implementace Průmyslu 4.0 přinesla společnosti více přínosů než rizik a spokojenost zaměstnanců stoupla až na 78 %.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses