Bezpečnostní politiky SELinuxu pro vybranou aplikaci prostředí Gnome - Baranyuk, Grygoriy (2020)
Hlavním cílem bakalářské práce je vytvořeni modulu bezpečnostní politiky Security-Enhanced Linux pro grafickou uživatelskou aplikaci prostředí Gnome – Totem. Pro splnění cílů práce ta je rozdělena na 2 části. V první části práce jsou představeny obecné principy bezpečnosti informačních systémů a způsoby řízeni přístupu, které se používají v moderních operačních systémech GNU/Linux. Poslední kapitola druhé části je zcela věnovaná technologii SELinux: popisují se základní pojmy s tím spojené, způsoby řízeni přístupu, architektura a výhody použiti technologii. Druhá a poslední část práce je věnovaná tvorbě bezpečnostní politiky SELinux pro desktopovou aplikace Totem. Hlavním přínosem práce je funkční modul bezpečností politiky vytvořený pro aplikace Totem.