Analýza dotací z veřejných rozpočtů poskytovaných nestátním neziskovým organizacím v České republice v období 2007-2016 - Rzounek, Kryštof; Čečrdlová, Andrea; Feurich, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je prozkoumat a kriticky zhodnotit poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím s ohledem na velikost objemů poskytovaných dotací v porovnání s přínosem nestátních neziskových organizací. Přínos je prezentován v podobě ekonomických ukazatelů, kterými jsou zaměstnanost, produkce a hrubá přidaná hodnota. Při porovnání těchto ukazatelů s objemy poskytovaných dotací nestátním neziskovým organizacím je zjištěno, že označení jako například ‚‚černé díry na peníze‘‘ či ‚‚pijavice na státním rozpočtu‘‘ není oprávněné. Stejné srovnání je provedeno na úrovni jednotlivých odvětví, kde bylo zjištěno, že objemy poskytovaných dotací nestátním neziskovým organizacím v rámci jednotlivých odvětví neodpovídají ekonomickým výstupům těchto odvětví.
Vedoucí práce: Andrea Čečrdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses