Životní úroveň v Československu v letech 1970-1989 a její srovnání s životní úrovní v Rakousku - Procházka, Jan; Chalupecký, Petr; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zabývá životní úrovní v Československu v 70. 80. letech 20. století. V teoretické části jsou popsány základní vlastnosti centrálně plánované ekonomiky a definice pojmu životní úroveň. Dále je uveden politický a hospodářský vývoj v Československu a Rakousku v uvedeném časovém období. Současně je věnována pozornost vybraným prvkům životní úrovně. Prověřuji hypotézu, že životní úroveň v Československu v 70. a 80. letech 20. století je výrazně nižší než v okolních státech s tržní ekonomikou. K dosažení cíle je využita praktická část, kde dochází ke komparaci s Rakouskem na základě vybraných determinantů. Na základě zjištěných informací lze konstatovat, že životní úroveň byla nižší, a zvláště v některých bodech výrazná.
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses