Nástroje utváření pozitivní image s důrazem na CSR ve společnosti XY - Fučík, Václav (2019)
Předmětem této diplomové práce je analýza nástrojů používaných ve společnosti Veolia Česká republika a.s. k utváření pozitivní image. Primárním cílem práce je analyzovat stav image zmíněné společnosti a jejich jednotlivých nástrojů, přičemž důraz je kladen především na tzv. koncept CSR, tedy společenskou odpovědnost firem. Čtenář byl i vzhledem k relativně obsáhlé teoretické části seznámen s problematikou související s tématem, což bylo vedlejším cílem práce. Ke splnění hlavního cíle autor analyzoval vybrané nástroje, zároveň bylo použito dotazníkové šetření, jež bylo distribuováno ve dvou různých variantách na základě odlišných cílových skupin. Celkově lze konstatovat, že image skupiny Veolia je mezi zaměstnanci a obchodními partnery vnímána velice pozitivně. Používání CSR jako primárního nástroje pro zlepšování image společnosti lze rovněž hodnotit kladně, jelikož prostřednictvím konceptu dochází nejenže ke zlepšování reputace, ale přináší také nové podnikatelské příležitosti.