Analýza flexibilních forem zaměstnávání v ČR a ve vybraných zemích EU v letech 2005 - 2018 - Fialová, Tereza (2019)
Tato diplomová práce pojednává o flexibilních formách zaměstnávání v České republice, Nizozemsku, Německu a Švédsku. Pomocí literární rešerše a analýzy statistických dat (především z Eurostatu a OECD) zkoumá využívání jednotlivých forem flexibilní práce v těchto zemích a pokouší se identifikovat hlavní skupiny obyvatelstva, které je využívají a příčiny, které je k tomu vedou, případně rizika, kterým jsou kvůli tomu vystaveni. Česká republika ve využívání flexibilních forem zaměstnávání oproti jiným zemím v EU významně zaostává, proto je důležitou částí práce doporučení, jak posílit flexibilitu na českém trhu práce.