Analýza flexibilních forem zaměstnávání v ČR a ve vybraných zemích EU v letech 2005 - 2018 - Fialová, Tereza; Bartůsková, Lucia; Pavlíček, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce pojednává o flexibilních formách zaměstnávání v České republice, Nizozemsku, Německu a Švédsku. Pomocí literární rešerše a analýzy statistických dat (především z Eurostatu a OECD) zkoumá využívání jednotlivých forem flexibilní práce v těchto zemích a pokouší se identifikovat hlavní skupiny obyvatelstva, které je využívají a příčiny, které je k tomu vedou, případně rizika, kterým jsou kvůli tomu vystaveni. Česká republika ve využívání flexibilních forem zaměstnávání oproti jiným zemím v EU významně zaostává, proto je důležitou částí práce doporučení, jak posílit flexibilitu na českém trhu práce.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses