Vizuální myšlení a multimediální aplikace principů v léčbě afázie - Koníčková, Veronika (2019)
Bakalářská práce se věnuje multimediální aplikaci principů při léčbě afázie v rámci webové aplikace AfaSlovník, terapeutické pomůcky sloužící kprocvičování komunikačních schopností pro pacienty trpících afázií. Práce se věnuje procesům vizuálního myšlení a roli jazyka ve vnímání i vkomunikaci, lexikální sémantice a teorii tvoření slovníků a v neposlední řadě i teoretickému pojetí afázie jakožto jazykové poruchy a její léčbě. Praktická část práce rozebírá webovou aplikaci AfaSlovník, na jejíž vizuálním obsahu se autorka práce aktivně podílela. Práce popisuje princip aplikace, vývoj projektu i celkovou roli a důležitost multimédií se zaměřením na fotografii a další grafické výstupy.